Colocare

Asistenta Colocare

Colocare - Best buy

360 GB trafic inclus

1U - 1 Rack Unit

Uplink 100 Mbps

Alocare 1 adresa IP

Sursa pana la 2000 W

Plata la consum (KWh)

Server dedicat DELL R200 I

Server dedicat DELL R200 I

Quad-Core Xeon 4x2.4 GHz

2 GB ECC Fully Buffered

2 x 500 GB SATA II RAID 0/1

500 GB Trafic inclus

1 adresa IP inclusa

Server dedicat DELL R200 II

Server dedicat DELL R200 II

Quad-Core Xeon 4x2.83 GHz

4 GB ECC Fully Buffered

2 x 1 TB SATA II RAID 0/1

1000 GB Trafic inclus

1 adresa IP inclusa

Server dedicat DELL R300

Server dedicat DELL 300

Quad-Core Xeon 4x2.5 GHz

16 GB ECC Fully Buffered

2 x 500 GB SATA II RAID 0/1

1500 GB Trafic inclus

1 adresa IP inclusa

Intrebari frecvente

Ce inseamna colocare?

Colocarea este serviciul prin care un centru de date inchiriaza spatiu fizic in centrul de date, furnizeaza energie electrica si racire, acces la internet, personal tehnic si securitate precum si alte facilitati ale sale unui client pentru unul sau mai multe servere sau echipamentene proprietate a clientului.

Ce este colocarea neutra?

In cazul de fata, prin colocare neutra se intelege colocarea prin care clientul renunta la centrul de date ca si furnizor de Internet si alege sa isi furnizeze prin propriile mijloace sau prin intermediul providerilor prezenti in centrul de colocare serviciul de Internet.

Ce este plata la consum la 95%?

Plata la consum la 95% inseamna urmatorul procedeu:

  • Factura se emite la final de luna, dupa prestarea serviciilor.
  • Clientul achizitioneaza minim 1 Mbps banda garantata si consuma oricat pana la limita implicita conform benzii achizitionate (specificata implicit conform politicii noastre pe pagina de colocare, sau conform dorintelor clientului).
  • Centrul de date monitorizeaza permanent portul/porturile in care clientul este conectat facand o medie a traficului din 5 in 5 minute. Media respectiva este considerata varf al traficului.
  • La finalul lunii se ia varful respectiv, se scad 5% si se emite factura pentru banda.

Exemplu simplist: Presupunem ca in urmatoarele 5 minute va fi varful traficului din cadrul acestei luni. In urmatoarele 5 minute traficul este (perfect liniar pentru exemplificare): 8 Mbps timp de 2 minute si la 3 Mbps timp de 3 minute.

Formula de calcul este deci (8*2+3*3)/5 = 5 Mbps *95% = 4.75 Mbps de plata (fata de 8 consumati).

Exemplu real: 2 grafice comparative: primul in timp real, al doilea reprezinta graficul de plata, capturate simultan.

Care sunt avantajele platii la consum la 95%?

Aveti oricata banda este necesara si platiti 95% din media pe perioada de varf. In acest fel, in lunile in care traficul este mai mic, veti plati mai putin fata de un contract de banda garantata care se plateste permanent cu o suma fixa indiferent de consum.

Care este diferenta intre plata la 95% si alocarea dinamica?

Alocare dinamica presupune alocarea unui canal garantat de o anumita dimensiune catre fiecare client si apoi alocarea unui canal extra de capacitate mai mare pe care clientii il impart.

Alocarea traficului pentru clienti ce platesc 95% se face numai pe banda garantata, aceasta fiind permanent in exces pentru fiecare client, studiind permanent graficele de consum ale tuturor clientilor implicati.

Pot cumpara doar banda garantata?

Da, se poate renunta la burst daca se doreste doar canal garantat.

Ce inseamna burst cap?

Burst cap reprezinta limita superioara a canalului alocat pentru clientul respectiv. Acesta poate exista in urmatoarele conditii: implicit, modificat la dorinta clientului, sau sa lipseasca complet la dorinta clientului. Burst cap-ul reflecta limita superioara a fondurilor pe care clientul este dispus sa le plateasca pentru serviciul de acces la Internet.

Care este numarul minim de IP-uri pe care il alocati?

Numarul minim de IP-uri pe care il alocam clientilor este 1 IP IPv4, alocarea fiind gratuita.

Ce inseamna ASN?

ASN = Autonomous system number (sistem autonom) = Un prefix de rutare (un numar ce desemneaza o anumita retea proprie) sub controlul unuia sau mai multor operatori de telecomunicatii. Pentru a se aloca un numar AS, conditia minima este aceea de a avea alocate minim 61 IP-uri folosibile (conditie minima - prefix /26 AS Privat cu 1 furnizor - stub).

Care este comanda minima?

Comanda minima este de 1U + 1Mbps garantat in Internet.

De ce costa curentul €0.25 /KWh?

Pretul energiei intr-un centru de date este influentat de 2 aspecte:

  • considerente de racire a echipamentelor (raportul energiei intrate intr-un sistem fata de energia calorica iesita este de 1 la 1, adica la fiecare 1KW energie consumata se degaja 1KW caldura)
  • considerente de taxe de putere pentru utilizarea transformatoarelor trifazate
As dori sa nu-mi fie facturat curentul, se poate?

Se pot face contracte in cadrul carora pretul energiei sa fie inclus in pretul colocarii, DAR consideram ca daca un client a consumat mai putin decat altul, ar trebui sa plateasca in concordanta mai putin si nu la o valoare standard.

Ce este circuitul secundar?

Un circuit secundar reprezinta un circuit de alimentare egal cu circuitul principal cu care se alimenteaza un rack. Acest circuit isi are sensul in momentul in care se doreste redundanta energetica din punct de vedere al traseelor fizice si/sau serverele dispun de surse redundante.

De ce as vrea un circuit dedicat?

Un circuit dedicat separa din punct de vedere fizic linia de alimentare de restul liniilor de alimentare. Practic, in cazul rack-urilor cu densitate mare de energie, consumul determinat de alti clienti, nu poate afecta decat circuitul acestora, nu si un alt circuit separat.

Care este diferenta intre Full Rack si Overloaded Rack?
  • Full Rack: 42U alocate pentru echipamente, 1U alocata pt Switch 48p, 4U alocate pentru UPS
  • Overloaded Rack: 47U alocate pentru echipamente, UPS-uri montate in camera energetica - implica costuri suplimentare
Se pot aloca mai mult de 2x20A per rack, ca in cazul serverelor blade?

Da, oricat.

Ce sunt serviciile de monitorizare de fapt?

Serviciile de monitorizare implica un acord de monitorizare permanenta a serverelor si serviciilor acestora, de alertare a personalului centrului de date si de interventii ale acestuia asupra echipamentelor clientului avand acordul implicit al acestuia.

Ce inseamna echipamente de switching redundante?

Echipamente de switching redundante inseamna doua trasee diferite ale datelor pentru fiecare server implicat, precum si un mecanism de fail-over in cazul in care unul dintre echipamentele de switching alocate se defecteaza.

Cu ce ma avantajeaza un router BGP?

BGP-ul este mentionat pentru a sublinia capabilitatile routerului ce il alocam pentru orice AS pe care il alocam. Solutia noastra este gratuita, simpla si eficienta, fara a fi nevoie de investitii ale clientului in echipamente specializate costisitoare. Routerul BGP este compatibil cu protocoalele de rutare interioara sau exterioara folosite in mod obisnuit, cu routere linux si/sau CISCO.

La ce se foloseste un router secundar VRRP?

Rolul unui router secundar VRRP este acela de a dubla echipamentul principal si de a oferi un mecanism de fail-over pentru acesta in caz de probleme.

Ce este un tunel VPN?

Un tunel VPN este un canal criptat de date transmise in mod sigur conform unui algoritm de criptare, prin intermediul unei retele nesigure (Internet). Acesta este folosit in mod obisnuit pentru conectarea serverelor colocate in reteaua disponibila la birou.